Teemu Kammonen

Tämä ei ole ruokablogi, tämä on kehitysblogi

  • Kuva: Creative Commons / cookbookman17
    Kuva: Creative Commons / cookbookman17

Osa teistä vapaavuorolaisista on ehkä jo huomannut. Vapaavuoroon on nyt lisätty kaksi uutta aihetta: Ruoka ja Valokuvaus.

Olemme nimittäin tarkkailleet teitä ja ilolla huomanneet, että nämä kaksi teemaa nousevat esiin Vapaavuoron postauksista. Kiitos!

Ruoka-aihe lienee ilmeinen. Viimeisten parin viikon aikana osastolla Vapaa-aika on julkaistu kaikkiaan kymmenkunta herkullista ruokablogia. Niitä vesi kielellä luettuamme halusimme koota ruokatekstit yhteen.

Syksy on tuonut Vapaavuoroon valtavan määrän upeita luontokuvia ja hienoja kuvareportaaseja esimerkiksi Tallinnasta. Pimeinä iltoina syksyn värit ovat erityisesti lämmittäneet sydäntämme.

Valokuvaus-aihetta voi jatkossa käyttää paitsi hienojen kuvienne julkaisuun, yleisesti valokuvausta käsitteleviin aiheisiin.

* * *

Koska nyt satuin julkaisemaan tämän ruoka-aiheella, laitetaan loppuun ehkä hienoin koskaan lukemani resepti. Tämä ilmestyi vuosia sitten Aamulehden päivän reseptina ja syöpyi heti mieleeni.

Resepti on hyvin yksinkertainen, joten en usko tekijänoikeuksien koskevan mukaelmaani siitä.

 

Kehityspäällikön aurinkoinen porkkanaraaste

1. Raasta kulhoon puoli kiloa porkkanoita.

2. Lisää purkillinen ananaspaloja.

3. Sekoita.

 

(Kuva porkkanoista julkaistu CC-lisenssillä. Kuvaaja cookbookman17.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos. Kutsumme tätä uudistuksen sijaan huolenpitona teistä bloggaajista. Mitään kovin radikaaliahan tässä ei tapahtunut.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos kehityksestä, mutta sinne voisi lisätä myös oman sarakkeen uskonnolle. Täällä on paljon uskontoon liittyvää kerrontaa enkelistä ym...

Myös filosofia puuttuu, joten aiheita on vielä ilman erillistä hyllyä.

Puheenvuoron puolelta puuttuu politiikka, mutta eihän siellä sitä enää olekkaan.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos. Erilaisia osastoja on tarjolla. Katsotaan, mitä voimme asian suhteen keksiä lähikuukausina.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä valmistan juuri parast'aikaa perussuomalaista lihakeittoa.

http://www.makuja.fi/reseptit/perussuomalainen-lih...

Aika perinteinenhän tuo on, ja kaikille keitoille voi antaa oman nimen.
Tinjami on persulisä, joka useimmassakaan muussa lihakeittoreseptissä ei ole.

Ps. Sain juuri toisen varoituksen? Varomattomasta kielenkäytöstä. En ole oikein varma onko niitä nyt kaksi, kun se ensimmäinen oli hieman niinkuin hoviin viety.
En oikein tiedä kuinka tässä nyt tasapainoilisi ettei kolmatta tulisi. Jos meikäpoika alkaa kovin varomaan, ei teksti enää olisi meikäläisen näköistä.
Tämä toinen tuli aiheesta. En tiedä kuinka pillastuinkaan.
Eikö voisi ottaa jääkiekkoon perehtyneeltä Jatkoaika-foorumista mallia. Lievä virhe, viikko bannia. Lievää pahempi, kuukausi bannia. Törkeä, kirjoitusoikeudet pois. Kehityskommentti siis.

Kirjoita Teemu aiheesta blogi ikäänkuin muistin varmistamiseksi.... Niin, ja keitä hyvä lihakeitto.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja ilman reseptiä kokannut Markku Tyry joutui tekemään lihakeiton omasta päästään.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kyllä se resepti sieltä löytyy linkistä.

Mutta, tämä on kehitysblogi, eikä ruokareseptiblogi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Juu, tuleepa siihen paljon lanttua, sillä meillä lantut painavat 3-4 kiloa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Googlen virtaviivaistama informaationhaun nykyaika ei paljon valmiiksi määriteltyjä filttereitä kaipaa ja kirveelle on muualla paljon enemmän töitä, mutta syökö tänä päivänä kukaan enää semmosta munamöhjöä, millä lapsena herkuteltiin? Vispattua ja sokeroitua siis. Ei kai siinä muuta ollut?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tyrmäävä resepti !

Käytäntöä:
porkkanan raastaminen on hankalaa ellei sitä osaa. Heittäkää romukoppaan vanhat käsiraastimet, joista tulee enemmän väriä raavituista sormista kuin porkkanoista.
Hommatkaa muutaman euron veiviraastin usealla eri terällä. Panette vai kuoritut porkkanan palat koloon ja veivi pyörimään. Muutamassa minuutissa on upea raaste nenän alla. Jos on juuri noukittua multaporkkanaa(luomua), se on maultaan parasta.
Joku lisää sitruunan mehua, joku appelsiinin mehua kuoriraasteineen ja Teemu ananasta. Kieltämättä hyvää, mutta aito porkkanaraaste sellaisenaan on super.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

En ole tiedemies, mutta olisko tieteellä ja teknologialla paikkansa. Olen sijoittanut kulttuurin alle mm. tämän seurannan.
http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/15...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Seppo-Juha, onko Voyagerissa porkkanoita mukana ?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #18

Pari asiaa tärkeimmistä puuttuivat; luonnosta vesi ja kasvit, joihin porkkanatkin kuuluvat. Tyhmiä nämä ihmiset, kun eivät edes vettä ja porkkanaa osaa markkinoida kohtaaville avaruusolennoille.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Kiitos kehityspäällikön aurinkoinen porkkanaraaste -reseptistä! Oma suosikkini löytyy Kotikokki.net -palvelusta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/380383/Lih...

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Tuo on vahvasti sukua lapsuuteni porkkanaraasteelle, jossa oli usein myös rusinoita ja sitruunamehua tai sitten tilanteen mukaan jotain lisähöystettä kuitenkin.

Haluaisin huomioida puheenvuoro/vapaavuoroylläpitoa ajatuksella, että aiheena uskonto - tai vaikkapa yleisimmin maailmankatsomukset! - ei puraise eikä syö elävältä ja sekin vuonna 2013 saisi olla olemassa.

Jotenkin nykyään tuntuu että tavallinen maltillinen perususkovaisuus rinnastetaan suurinpiirtein terrorismiin, Daavidin oksaan, Korkein totuus -lahkoon tai Westboron babtistikirkkoon. Siksi tavallinen perususkovainen on puun ja kuoren välissä. Pakana en halua olla, fanaatikoksi en halua muuttua.

Maailmankatsomukset olisi aiheena sopivan moniselitteinen ja laaja-alainen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Porkkanaraasteen tukevoittamiseksi tämä miehinen ruoka, jonka ohjeen tosin laitoin jo Sampo Kuokkasen US-ruokablogiin vuosi sitten.

Erkka Lehtola:

Sika, nauta vai molemmat

Tämä resepti tuli julkisuuteen jo 1950-luvulla, mutta sen käyttö väheni kun terveellinen ruokailu kaikkine ikävine lieveilmiöineen (nouvelle cuisine) löi Suomessa itsensä läpi - aina Pohjois-Karjalaa myöten.

Resepti julkaistiin sovelletussa muodossaan Juha Tantun kirjassa Mies sopassa (WSOY, 1982). Silloin olin kokeillut sitä yhdessä Juhan kanssa Lapin erämaissa.

Myöhemmin olen soveltanut sitä uudelleen käytäntöön Puolan sotatilan aikana Gdanskissa sekä pariin otteeseen Neuvostoliitossa ja myöh. Venäjällä.

Siis toimeen!

Ota purkki vasempaan käteen. Puukko tai mieluiten purkinavaaja oikeaan käteen - tai päinvastoin, jos olet vasenkätinen. Revi, raasta, survo ja potki kansi auki. Valuta sisältö pannulle tai muuhun sopivaan astiaan (varo muovia!). Kuumenna. Hämmennä. Älä lisää mitään. Älä koristele millään. Syö veden, oluen tai halvan valkoviinin kanssa.

Aterioituasi hävitä purkki niin, ettei se jää luontoon. Etiketin voit ottaa mukaan, että muistaisit mitä hankkia seuraavalla kerralla kun lähdet maailmalle.

Etiketissä lukee tuo väräjävin ja hienosyisin makuyhdistelmä: sikanauta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Erkka_Lehtola

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sikanauta, sehän on kuin suomalainen heteropari. Mies on sika ja vaimo nauta, eikös se noin mene. Eläinmaailmassa ei moista otusta liene, vaikka lehmä muuttuukin terastamossa häräksi ja kana broileriksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vanhaa tietoa: ei kana broileriksi muutu vaan pikemminkin broiler maukkaammaksi kanaksi. Katos vaikka kaikkiin vikoihin ja varsinkin flunssaan auttava juutalainen penisilliini (kanakeitto-ohje), ei siinä broileria ole vaan kunnon kanaa:)

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=13&p=62...

Ohjeita muuten löytyy enemmänkin englanniksi haulla Jewish penicillin