Teemu Kammonen

Kolme varttia komiikasta, eli Mebe, Helena Pöllänen ja Pietari Vihula

  • On aika tunnustaa. Harrastan stand up -komiikkaa. Kuva: Janne Oravisto.
    On aika tunnustaa. Harrastan stand up -komiikkaa. Kuva: Janne Oravisto.

Olen harrastanut nyt parin vuoden ajan stand up –komiikkaa. Takana on kolmattakymmentä keikkaa aloittelijoiden open mic –klubeilla. Toistaiseksi en ole jättämässä päivätyötäni…

Hieman pidemmän ajan minulla on ollut haave haastatella ajankohtaisia koomikoita stand upin tekemisestä.

Kaksi viikkoa sitten laitoin projektin vihdoin eteenpäin ja perustin Soundcloudiin podcastin. Ensimmäiset haastateltavat ovat pääosin Ylen Naurun tasapaino –kilpailun osallistujia, ovathan he tapetilla juuri nyt.

Tulevaisuuden lupauksena aion julkaista myös muutama vuosi sitten tekemäni Eddie Izzardin haastattelun, jahka sen löydän arkistostani. Haastattelun aikana sain mm. lyhyen privaattiversion Izzardin kuuluisasta Raised by wolves –rutiinista. Jäi komiikkafanin mieleen.

Ensimmäiset haastattelut voit kuunnella alla olevassa ikkunassa.

 

Kerrotaan nyt vielä disclaimerina, että Vartti komiikasta –podcast on henkilökohtainen projektini, joka ei varsinaisesti ole sidoksissa Uuteen Suomeen. Jotenkin se kuitenkin tuntuu sopivan tänne Vapaavuoroon, jossa bloggaa jo muutama koomikko.

Olkaa hyvät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hienoa, vierähti liki tunti, mutta se meni nopeasti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen hiukan pettynyt Pietarin puolesta, Petrin olisi kuulunut häippästä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Monologiksi menee tämä, kukaan toinen ei ole kai kiinnostunut stand up vitseistä, kuin Teemu ja minä. Venäjällä olivat suurta muotia kymmenisen vuotta sitten ja minäkin nauroin vedet silmissä vaikka en edes ymmärtänyt mitä puhuivat. Tilanne tuotiin niin hyvin esiin, että oli pakko nauraa, vaikka vitsiä ei kielellisesti edes ymmärtänyt. Ja kun koko yleisö nauraa vedet silmissä on siinä jotain maagista.